Terug

Fairtrade Week 8 tot en 16 mei

Nieuwsbericht april 2021, gepubliceerd in Voorschotense Krant

De komende landelijke Fairtrade Week van 8 tot en met 16 mei staat in het teken van de horeca en het koken met eerlijke en pure producten. De horeca heeft een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Gelukkig hebben we in Voorschoten veel creatieve oplossingen gezien met bezorg- en afhaaldiensten, waarmee restaurants nog enigszins het hoofd boven water hebben kunnen houden. Hopelijk zijn vanaf eind april de restaurants en terrassen weer open, maar helemaal zeker is dat nog niet.

De werkgroep Fairtrade Gemeente Voorschoten wil horeca ondernemers tijdens de komende Fairtrade Week graag in het zonnetje zetten. De deelnemende restaurants zullen tijdens deze week koken met zoveel mogelijk lokale, biologische en fairtrade ingrediënten. Wij roepen de lezers van deze column op om een bestelling of reservering te plaatsen bij de deelnemende restaurants. En om de klanten te bedanken voor hun duurzame keus ontvangen ze bij elke bestelling namens de Fairtrade Gemeente organisatie gratis een lekker fairtrade chocolaatje en een kaartje met reclame van fairtrade.

De deelnemende restaurants in Voorschoten zijn: Bar-bistor Het Wedde, Restaurant Va Bene, Restaurant La Casita, Restaurant Hudson Voorschoten, Restaurant Nayolie, Lunchcafé Tries 54, Restaurant De Mazzel en Restaurant De Knip.

Kiezen is niet verliezen
Om als consument zo veel mogelijk impact te hebben op je omgeving en de wereld, doe je er goed aan lokale boeren te steunen. Produceren die bio, des te beter. Wanneer lokale landbouw geen optie is, denk dan aan Fairtrade. De meeste Fairtrade gecertificeerde producten, zoals koffie, thee, cacao en bananen, kunnen niet in Nederland of een buurland geproduceerd worden. lokale alternatieven zijn er dus niet. Fairtrade verbindt producenten en werknemers in Azië, Afrika en Zuid-Amerika met consumenten en bedrijven over de hele wereld, om wereldhandel op eenpositieve manier te veranderen. Producten die het Fairtrade label dragen, voldoen aan strenge sociale, ecologische en organisatorische standaarden.

Samen voor een eerlijke wereld! Kies eens wat vaker voor eerlijke producten.