Terug

Fairtrade tijdens Kerst

Nieuwsbericht december 2021, gepubliceerd in Voorschotense Krant
Afbeelding voor Fairtrade tijdens Kerst

De kerstboom staat al in de kamer en de lampjes hangen  buiten, we komen steeds meer in de kerstsfeer. En daar horen natuurlijk ook cadeautjes bij! Heb je nog inspiratie nodig? Wij hebben een aantal Fairtrade cadeautjes voor je op een rij gezet, waar je familie en vrienden zeker mee kan verrassen!

Eerlijke chocolade
Sinterklaas is achter de rug en de chocoladeletters zijn in de winkels vervangen door chocolade kerstkransjes en ander lekkers. Het aanbod van Fairtrade gecertificeerde chocolade neemt de afgelopen jaren flink toe. In elke supermarkt en in veel winkels kun je Fairtrade chocolade kopen. Het volume van Fairtrade gecertificeerde cacao in Nederland lag in 2020 op bijna 21 miljoen kilogram (+16% t.o.v. 2019).

Tony’s chocoschaaf
Dat de repen van Tony’s Chocolonely geliefd zijn is bekend, maar wat nu als je Tony’s ook op je brood wil doen? Daarvoor is  de Chocoschaaf ontwikkeld. Al de lekkere smaken van Tony’s kun je nu ook schaven voor op de boterham, in de yoghurt of op je taart! Kijk bijvoorbeeld op www.sweetsupply.nl

Brownies per Post
Iedereen houdt van brownies. En ze smaken natuurlijk net iets lekkerder als ze gemaakt zijn met Fairtrade cacao! Brownies per Post kiest voor chocolade met het Fairtrade keurmerk. Er is keuze uit verschillende smaken, van speculaas tot framboos. Of gewoon met extra veel chocolade! Kijk op www.browniesperpost.nl

Foto: Werkgroep Fairtrade Voorschoten

Wijn en bier tijdens kerst
Bij het kerstdiner is een glas wijn of een biertje natuurlijk niet weg te denken. En ook hierbij is er volop keuze in Fairtrade. Zo heeft Fairtrade Original diverse rode en witte wijnen te koop bij Jumbo en heeft Hoogvliet verschillende wijnen van ‘It’s a Fair trade’ in de winkel liggen. Bieren van Mongozo dragen ook het Fairtrade keurmerk. Ze zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo.

Boek: Wereldverbeteraars
Het boek Wereldverbeteraars van historicus Peter van Dam gaat over de geschiedenis van fairtrade. Deze geschiedenis voert ons best ver terug. Bovendien is bijzonder dat  de fairtrade beweging  in Nederland is begonnen. Dit boek is een leuk en informatief cadeautje voor de echte Fairtrade liefhebber. Kijk op www.walburgpers.nl.

 

 

In de Wereldwinkel zijn natuurlijk nog veel meer Fairtrade cadeaus te vinden.

Wij wensen je fijne feestdagen!

Werkgroep Fairtrade Gemeente Voorschoten