Gemeente Eindhoven

zet Fairtrade op de kaart!

Doe ook mee! Wil jij een actieve bijdrage leveren om Fairtrade in jouw gemeente op de kaart te zetten? Als inwoner, duurzame of Fairtrade deelnemer of als vertegenwoordiger van jouw gemeente? Iedereen is welkom bij onze campagne. Neem vooral contact met ons op.

FTG
2021
FTG
2020
FTG
2019
FTG
2018
FTG
2017
FTG
2016
FTG
2015
FTG
2014
FTG
2013
FTG
2012
FTG
2011
Afbeelding voor Eindhoven
Afbeelding voor Eindhoven
Over Gemeente Eindhoven

Eindhoven Fairtrade Gemeente sinds 2011

Gemeente Eindhoven mag zich sinds november 2011 Fairtrade Gemeente noemen. In een Fairtrade Gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de lokale overheid samen voor meer eerlijke handel. In mei 2008 besloot het college van B&W dat Eindhoven de titel Fairtrade Gemeente wilde gaan behalen. Eindhoven nam fairtrade criteria op in het gemeentelijk inkoopbeleid en evenementenbeleid. Vooral met dit laatste stimuleert de gemeente ook het gebruik van fairtrade producten bij andere partijen. De gemeente Eindhoven vervult een duidelijke voorbeeldrol. De gemeente gebruikt 100% fairtrade koffie en thee en breidde de afgelopen jaren het assortiment eerlijke producten uit met suiker, verschillende soorten zoet beleg en fairtrade bananen.

Een werkgroep bestaande uit medewerkers van de gemeente Eindhoven, Switch/ContourdeTwern, de Wereldwinkel, het Summa College, het TU/e en particulieren zet zich in voor meer fairtrade in de stad. De lokale Eindhovense werkgroep Fairtrade Gemeente is sinds 2009, in wisselende samenstelling actief.

Gemeente Eindhoven is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor