Gemeente Doetinchem

zet Fairtrade op de kaart!

Doe ook mee! Als persoon, ondernemer of instelling kun je heel eenvoudig bijdragen aan een duurzame, eerlijke wereld door bewust te kiezen voor Fairtrade, biologische en/of lokale producten/cadeaus  in je bedrijf, kantine of huishouden, groene energie en duurzaam gefabriceerde kleding. Neem voor meer informatie contact met ons op: info@fairtradedoetinchem.nl of bel de voorzitter: 0314-346096.

 

FTG
2023
FTG
2022
FTG
2021
FTG
2020
FTG
2019
FTG
2018
Afbeelding voor Doetinchem
Afbeelding voor Doetinchem
Over Gemeente Doetinchem

Kernteam Fairtrade Gemeente Doetinchem

De Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem is een actieve groep die met publicaties en activiteiten inwoners  van Doetinchem bewust maakt van de herkomst van hun dagelijkse inkopen. Naast Fairtrade promoten wij ook de biologische landbouw en veeteelt en stimuleren we duurzame  initiatieven. Wij vinden namelijk dat biologische en Fairtrade boeren dezelfde missie hebben: een duurzame, rechtvaardige en mooiere wereld. Beide staan voor een goede beloning voor boeren en aandacht voor het milieu!

Als consument kun je impact hebben door bewust te kiezen: Voor Fairtrade, biologische en/of lokale cadeautjes en producten en duurzaam gefabriceerde kleding. De meeste Fairtrade foodproducten zoals koffie, thee, cacao en bananen, kunnen niet in Nederland of een buurland geproduceerd worden. Lokale alternatieven zijn er dus niet.

Met jouw eerlijke, duurzame keuze draag jij bij aan de 17 Global Goals!  Een goede reden om nog eens extra op de keurmerken te letten te letten als je boodschappen doet. Kies vaker voor eerlijke producten: Samen maken we de wereld mooier!

Nieuwsgierig naar wat wij verder doen? Bekijk ons jaarverslag.

Gemeente Doetinchem is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Doetinchem