Gemeente Deurne

Deurne heeft de titel Fairtrade gemeente!

Op 12 mei 2023 heeft B&W van de gemeente Deurne het keurmerk Fairtrade Gemeente ontvangen. Voor gemeente en gemeenschap!

Zie onze website voor meer informatie.

Enthousiast geworden en wil jij ook met ons Kernteam meedoen aan leuke en zinvolle activiteiten? Of ben jij een Fairtrade of duurzame ondernemer? Neem vooral contact met ons op, alleen samen maken we het verschil!

FTG
2024
FTG
2023
Afbeelding voor Deurne
Afbeelding voor Deurne
Over Gemeente Deurne

Over Fairtrade in de gemeente Deurne

Deurne was al een gemeenschap met veel Fairtrade vooral door de Wereldwinkel. Die is helaas gestopt in 2019.   In 2020 begon het Platform Global Goals Deurne en in 2021 begon het Fairtrade Kernteam als werkgroep van het Platform.

Eerst leek er niet veel belangstelling te zijn om Fairtrade Gemeente te worden. Terwijl er wel al veel goede voorbeelden in de gemeenschap te vinden waren.

Zo kreeg in 2021 de Huiskamer van het station van NS het eerste eigen titelbord in Deurne en het eerste in Nederland op een station!

Daarna volgde De Ossenbeemd, het Natuur Milieu en Educatie Centrum, ook het eerste in Nederland met een eigen titel. In 2022 volgde alle 7 kerken tegelijk in de gemeente Deurne. Zij kregen het keurmerk: Fairtrade Kerk.

Dat alles werkte stimulerend en in 2023 gebeurde het: een unaniem besluit in de gemeenteraad om Fairtrade Gemeente te worden. In een paar maanden tijd had het Kernteam het voor elkaar. De Fairtrade Gemeente titel werd in de Fairtrade week uitgereikt op 12 mei 2023.

Global Goals en Fairtrade werken in Deurne integraal samen in één organisatie. Als je een Fairtrade product koopt werk je mee aan minimaal 10 Global Goals. Het Kernteam is onderdeel van Platform Global Goals Deurne. Als we praten over Global Goals wordt Fairtrade genoemd en andersom ook. Dat werkt heel prettig.

Ons oudste lid is 80 en het jongste 10.

Wereldvoedseldag is op 16 oktober. De Werkgroep Wereldmaaltijd/food organiseert de Wereldmaaltijd dit jaar op 18 november 2024.

Gemeente Deurne is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Deurne

Fairtrade titels en activiteiten

Fairtrade Deurne
Afbeelding voor Fairtrade titels en activiteiten
Afbeelding voor Fairtrade titels en activiteiten
Afbeelding voor Fairtrade titels en activiteiten
Afbeelding voor Fairtrade titels en activiteiten
Deurne op weg naar Fairtrade gemeente
Fairtrade en Global Goals in Deurne