Gemeente Den Haag

zet Fairtrade op de kaart!

Doe ook mee! Wil jij een actieve bijdrage leveren om Fairtrade in jouw gemeente op de kaart te zetten? Als inwoner, duurzame of Fairtrade deelnemer of als vertegenwoordiger van jouw gemeente? Iedereen is welkom bij onze campagne. Neem vooral contact met ons op.

FTG
2018
FTG
2017
FTG
2016
FTG
2015
Afbeelding voor Den Haag
Afbeelding voor Den Haag
Over Gemeente Den Haag

Den Haag: internationale stad van vrede en recht

Een team van enthousiaste vrijwilligers, de werkgroep Fairtrade Den Haag, zet zich in voor het behoud van de titel, met personele en financiële steun van de gemeente. De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld met de inkoop van fairtrade producten en heeft de titel “Fairtrade Gemeente” zichtbaar gemaakt op alle stadsdeelkantoren, stadsboerderijen en leslokalen in Den Haag.

In het begin lag voornamelijk de nadruk op het spotten van fairtrade producten in de stad bij winkels, horeca, bedrijven, organisaties en instellingen. Later richtte de werkgroep zich vooral op het onder de aandacht brengen van fairtrade op evenementen en activiteiten in de stad, zoals onder andere de Haagse Energiebeurs, film- en debatfestival Movie that Matter en de Haagse Dag van de Aarde en de Sustainable Fashion Week. Ook is een loket van Duurzaam Den Haag in de Centrale Bibliotheek geopend met permanente aandacht voor Fairtrade Gemeente.

Fairtrade Gemeente ben je niet voor het leven. De stad moet blijven investeren.

Wil jij meehelpen bij het vinden van bedrijven en organisaties die fairtrade gebruiken of ken je bedrijven of organisaties die Fairtrade producten verkopen resp. gebruiken? Of heb je leuke ideeën om fairtrade in Den Haag nog meer op de kaart te zetten? Laat het ons weten via fairtrade@duurzaamdenhaag.nl

Gemeente Den Haag is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je start duurzame activiteiten en campagnes