Gemeente Den Haag

zet Fairtrade op de kaart!

Doe ook mee! Wil jij een actieve bijdrage leveren om Fairtrade in jouw gemeente op de kaart te zetten? Als inwoner, duurzame of Fairtrade deelnemer of als vertegenwoordiger van jouw gemeente? Iedereen is welkom bij onze campagne. Neem vooral contact met ons op.

FTG
2020
FTG
2019
FTG
2018
FTG
2017
FTG
2016
FTG
2015
Afbeelding voor Den Haag
Afbeelding voor Den Haag
Over Gemeente Den Haag

Den Haag: internationale stad van vrede en recht

Fairtrade Den Haag, zet zich in voor het behoud van de titel, met personele en financiële steun van de gemeente. De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld met de inkoop van fairtrade producten en heeft de titel “Fairtrade Gemeente” zichtbaar gemaakt op alle stadsdeelkantoren, stadsboerderijen en leslokalen in Den Haag.

In het begin lag voornamelijk de nadruk op het spotten van fairtrade producten in de stad bij winkels, horeca, bedrijven, organisaties en instellingen. Later richtte de werkgroep zich vooral op het onder de aandacht brengen van fairtrade op evenementen en activiteiten in de stad, zoals onder andere de Haagse Energiebeurs, film- en debatfestival Movie that Matter en de Haagse Dag van de Aarde en de Sustainable Fashion Week.

Als er een initiatief komt uit de stad ondersteunen we dit door de verbinding te zoeken met andere initiatieven. En (eventueel) ondersteunen we het initiatief financieel en organisatorisch. In 2019 was er aandacht voor eerlijk ondernemen tijdens het Make Change Festival in de vorm van rondleidingen op elektrische steps langs winkels en horeca met o.a. Fairtrade producten en workshop Awareness Fashion. In 2020 stond ook een rondleiding op de agenda, maar door de coronamaatregelen ging dit niet door. In 2021 stond eerlijke, sociale en duurzame handel (in)direct op het programma tijdens het  ImpactFest.

Fairtrade Gemeente ben je niet voor het leven. De stad moet blijven investeren.

Wil jij meehelpen bij het vinden van bedrijven en organisaties die fairtrade gebruiken of ken je bedrijven of organisaties die Fairtrade producten verkopen resp. gebruiken? Of heb je leuke ideeën om fairtrade in Den Haag nog meer op de kaart te zetten? Laat het ons weten via fairtrade@duurzaamdenhaag.nl

Gemeente Den Haag is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je vraagt aandacht voor Fairtrade en de Global Goals
Fairtrade en duurzame deelnemers Den Haag

Disclaimer: De gegevens zijn een indicatie en nooit helemaal up to date omdat de bedrijfsvoering van plaatselijke horeca, instellingen en ondernemingen aan veel verandering onderhevig is. Heb je een aanvulling op deze gegevens, geef het door aan fairtrade@duurzaamdenhaag.nl  en/of duurzaamondernemen@denhaag.nl Laatste update: februari 2022.

Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Den Haag
Afbeelding voor