Terug

Winnaars fairtradepakket bekend

Vanaf 30 oktober tot en met 5 november was het de landelijke ‘Fairtrade Week’. Begin oktober heeft de fairtradewerkgroep Dantumadiel een oproep gedaan om inwoners te nomineren voor een fairtradepakket ter waarde van €20. Hier hebben 12 personen op gereageerd, waaruit 4 winnaars zijn geselecteerd.
winnaars fairtrade pakket dantumadiel

De winnaars zijn:

  • Hanneke Postma uit De Westereen. Zij maakt de wereld mooier door zich als vrijwilliger belangeloos in te zetten in Dantumadiel om mensen weer te laten stralen. Zij zingt onder andere met de inwoners van Brugchelenkamp. Tessa van Balen heeft haar genomineerd.
  • Johanna van der Wal uit De Westereen. De reden van deze nominatie is dat ze het financieel wat moeilijker heeft. Haar zus heeft haar genomineerd.
  • Minne van de Wal uit De Westereen. De reden is dat hij altijd voor iedereen klaar staat om te helpen. Na een heel actief leven in verenigingen, kerk, voetbal en ouderbond, was hij de afgelopen 12 jaar lid van de bewonerscommissie en de cliëntenraad van Brugchelenkamp, Zijn dochter heeft hem genomineerd.

Froukje Hofstra uit Feanwâlden heeft de kookgroep van Talma Hoeve in Feanwâlden genomineerd. Zij hebben ook gewonnen. De fairtradewerkgroep Dantumadiel en de wethouder gaan binnenkort bij Talmahoeve op bezoek om het fairtradepakket uit te reiken aan de kookgroep van Talma Hoeve.