Terug

Wethouder Rommy Kempenaar reikt fairtrade pakket uit aan kookgroep Talma Hoeve

Vorige week woensdag bezocht wethouder Kempenaar verzorgingshuis Talma Hoeve in Feanwâlden. Froukje Hofstra, een vrijwilliger, had de kookgroep van Talma Hoeve opgegeven voor het fairtrade pakket. En zij hebben gewonnen! Behalve het fairtrade boodschappenpakket krijgt Talma Hoeve ook een kookschort met het logo van de Fairtrade gemeente Dantumadiel.

kookgroep talma hoeve

Onder toeziend oog van Aukje Boskma, een van de activiteitenbegeleiders van Talma Hoeve, wordt samen met vrijwilligers, Froukje Hofstra en Doety van Slooten eens per 2 weken gekookt door 5 bewoners van Talma Hoeve.

Dit zijn 5 dames die het leuk vinden nog zelf te koken met producten zoals vroeger ook werd gekookt. Zo zijn ze zelf bezig hun eten te bereiden (ze doen zoveel mogelijk zelf) en ervan te genieten en ze vinden het heel leuk om zo een beetje actief te blijven. Ook is er een mannen kookgroep waarbij deze activiteit goed in de smaak valt.

De 5 bewoners van Talma Hoeve die vandaag koken in de kookgroep zijn: mevrouw Van der Zwaag, mevrouw Bosgraaf, mevrouw Greidanus, mevrouw Reidsma en mevrouw Plokkaar.