Terug

Certificaat Duurzaamheid voor pre-loved kledingbeurs By Buuf in de Westereen

Zaterdag 20 april heeft wethouder Rommy Kempenaar officieel het eerste certificaat Duurzaamheid namens de werkgroep Fairtrade Dantumadiel uitgereikt aan Gerda Veenstra en Simone Pit van By Buuf. Dit gebeurde voor de opening van de beurs, in het Badhûs in De Westereen.
by buuf krijgt duurzaamheidscertificaat

Tien jaar geleden startte de beurs met een idee van Gerda, die een goede en duurzame oplossing zocht voor de kleding van haar dochter. “Ik merkte dat ze snel uit haar kleding groeide, terwijl die nog lang niet versleten was en prima nog een ronde mee kon.” Samen met haar buurvrouw besloot ze By Buuf te organiseren.

Inmiddels is de beurs uitgegroeid tot een begrip in de regio, waar de zo’n 200 bezoekers naast kinderkleding nu ook terecht kunnen voor tienerkleding en speelgoed tegen vriendelijke prijzen. Gerda en Simone worden hierin ondersteund door een groep van 80 vrijwilligers. Zij zoeken alle kleding uit en zorgen er na afloop van de beurs voor dat de overgebleven stukken hun weg vinden naar een goed doel. Dit jaar is dat ontwikkelingsorganisatie Dorcas.

In oktober wordt de 19e editie van deze beurs georganiseerd. Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/beursbybuuf