Gemeente Boxmeer

De gemeente Boxmeer is een plattelandsgemeente in het oosten van Noord-Brabant. De gemeente bestaat uit 11 kerkdorpen waarvan het dorp Boxmeer het middelpunt is.
Sinds 2014 is Boxmeer formeel een Fairtrade Gemeente en de gemeente draagt deze titel met trots en laat dit zoveel mogelijk zien.
Er is veel aandacht voor fairtrade bij winkels, horeca, bedrijven, scholen en organisaties in de gemeente Boxmeer. De werkgroep fairtrade heeft samen met wethouder al vele gemeentelijke fairtrade-erkenningen uitgereikt. Inmiddels zijn er twee scholen met de officiële titel ‘Fairtrade School’ hebben én er is een restaurant met dat de formele titel ‘Fairtrade Restaurant’. Zij voldoen aan zwaardere landelijke criteria voor deze titel.

De titel Fairtrade Gemeente is in 2014 bereikt, maar de leden van de Werkgroep Fairtrade zitten absoluut niet stil. Altijd blijven zij de fairtradegedachte uitdragen en zoveel mogelijk stimuleren, steeds op een creatieve manier.
Binnenkort start een nauwere samenwerking met de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer en er zijn al mooie gezamenlijke plannen voor het komende jaar. We zijn daar heel blij mee.

FTG
2021
FTG
2020
FTG
2019
FTG
2018
FTG
2017
FTG
2016
FTG
2015
FTG
2014

Gemeente Boxmeer is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je start duurzame activiteiten en campagnes
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Boxmeer