Terug

Vijf nieuwe Fairtradedeelnemers

nieuwe Fairtradedeelnemers

Wethouder Oskam deelde vrijdagmiddag 5 november 2021 een Wij doen mee-raamsticker uit aan nieuwe Fairtradedeelnemers. Dit waren De Buren, Bistro Joy’Si en Grandcafé Restaurant Amigos in Bodegraven en het Huis van Alles in Driebruggen. Half november volgt ook Restaurant ’t Zwaantje

Dit als afsluiting van de landelijke Fairtradeweek (30 oktober – 7 november 2021), waaraan ook in Bodegraven-Reeuwijk werd meegedaan.

nieuwe Fairtradedeelnemers

Eerlijke inkoop

De horecaondernemers hadden er de afgelopen maanden voor gezorgd dat ze zouden voldoen aan de criteria, door producten met het Fairtrade keurmerk in te kopen, zoals koffie, thee, chocolade, koekjes of ingrediënten zoals ananas.  Zij zijn zich bewust van de impact van hun inkoop en dragen dat graag uit aan hun klanten.

Drink ook eerlijke thee

Het Huis van Alles in Driebruggen heeft afgelopen week, net als alle andere Huizen van Alles, meegedaan aan de Fairtradeweek door hun bezoekers Fairtrade thee aan te bieden. Thee was het thema van deze Fairtradeweek. Dit Huis van Alles bleek al voldoende andere Fairtradeproducten te gebruiken zodat ze direct deelnemer konden worden.

U wordt ook opgeroepen om vaker Fairtrade thee te kopen. De theeproducenten krijgen naast de minimumprijs ook € 0,50 premie voor elke verkochte kilo thee. Op de theeplantages kan daardoor gezorgd worden voor een leefbaar inkomen en een goed milieu. Alleen samen kunnen we werken aan een eerlijke wereld, met gelijke kansen voor iedereen.

Huis van Alles, Driebruggen

Duurzame ontwikkelingsdoelen

De werkgroep Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk heeft wethouder Oskam vooraf een affiche aangeboden over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN, met het verzoek om als Gemeente hieraan meer aandacht te besteden. Doelen als geen armoede, geen hongergoede gezondheid en welzijn of kwaliteitsonderwijs moeten voor iedereen worden gerealiseerd, hier en daar. Fairtrade draagt bij aan negen van deze doelen.


Klik op de afbeelding om een vergroting te zien