Terug

Fairtradeweek mei 2022

Afbeelding voor Fairtradeweek mei 2022

In diverse supermarkten in onze Fairtrade gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaf de Fairtrade-groep aandacht aan het thema Eerlijke prijs en leefbaar inkomen voor iedereen.

Fairtrade in de supermarktFairtradeweek mei 2022

In de Plus in Waarder, Albert Heijn in Bodegraven, Coop in Reeuwijk en Jumbo in Bodegraven kregen onze vrijwilligers een plekje. Met de Fairtrade producten uit de winkel lieten zij het winkelend publiek zien, dat het makkelijk is om vóór Fairtrade producten te kiezen. Ook wethouder Kees Oskam kwam en zag wat er allemaal te koop is aan Fairtrade producten. Hij is blij met de aandacht die daaraan gegeven wordt.

Eerlijke prijs en een leefbaar inkomen voor iedereen

Tijdens de Fairtradeweek mei 2022 was landelijk, en dus ook in onze gemeente, aandacht voor de noodzaak om een eerlijke prijs voor producten te betalen. Veel mensen kennen Fairtrade producten. Door ze vaker te kopen, help je echt mee om producenten een leefbaar inkomen te garanderen. Dan is kinderarbeid niet meer nodig! Geld kan besteed worden aan de voor ons normale zaken, zoals gezondheidszorg, scholing en veilige arbeidsomstandigheden. Ook de milieukosten, die gemaakt worden bij het produceren, worden zo gecompenseerd. Denk aan de verontreiniging van het milieu, maar ook afval en klimaatverandering.

 

Fairtrade draagt in grote mate bij aan een duurzame wereld, waar ook toekomstige generaties gezond en fijn kunnen leven.