Terug

Fair Fashion lezing Bodegraven-Reeuwijk

Arthur van Dijk-Baak

Hoe verduurzaam je een bedrijf in de kledingbranche?

Hoe wordt een groot bedrijf in 2030 klimaatneutraal?

Arthur van Dijk – Baak geeft op maandagavond 6 mei een lezing over een kleding-handelsbedrijf waar hij voor werkt, die deze ambitie heeft. De weg daar naartoe is ingewikkeld, maar boeiend.

 

Kledingindustrie vervuilt

Na energie en eten is kleding de derde industrie ter wereld. En het is vervuilend. Natuur, milieu, arbeidsomstandigheden, marketing. Het staat er allemaal niet fraai op. Wat kan je als groot, aansprekend, kledingbedrijf nu doen? Eigenlijk is het simpel. Zoals Arthurs CFO zegt, ‘it’s the right thing to do.’ En nee, niet alles kan tegelijk. Niet alles is morgen perfect. Misschien willen we het wel, maar er is ook realiteitszin. Het bedrijf moet ook blijven bestaan.

 

Welke aanpak wordt gekozen?

Arthur van Dijk-Baak gaat in op hoe ‘zijn’ bedrijf verduurzaamt. Welke aanpak wordt er gekozen? Wat lukt er en wat niet? Grote, kleine dingen, accountants, greenwashing. Het hele scala komt aan bod. Maar vooral kijkt hij naar wat hij zelf doet. Want iedereen kan bijdragen op zijn eigen vakgebied. En dat is soms heel verrassend. Laat je meenemen en laat je verrassen.

Fair Fashion lezing

Fair Fashion in de etalage

De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk organiseert deze lezing in het kader van de nationale Fairtrade week, die dit keer over Fair Fashion gaat. Eerlijke kleding wordt deze week in onze gemeente in de etalages gezet bij 18 deelnemende winkels. Deze winkels worden dan ook speciaal uitgenodigd met deze lezing inspiratie op te doen. Maar iedereen is van harte welkom.

 

Lezing Fair Fashion

We nodigen u uit voor de lezing over Fair Fashion:

 

DatumMaandagavond 6 mei 2024
Start20:00 uur
Plaats

Verpakkingsvrije winkel Zonder Meer

Prins Hendrikstraat 11, Bodegraven

Zie ook zondermeer.shop

Kosten

€ 5,- p.p. (Ook voor koffie/thee/koekje)

Graag bij aanvang contant voldoen

 

Er is plaats voor maximaal 25 personen. Meld zich daarom uiterlijk op 2 mei 2024 aan.
Stuur een bericht naar Marlou Min, mmin@xs4all.nl.

Bij meer aanmeldingen kunnen wij uitwijken naar een grotere ruimte.