Terug

DRUKBEZOCHTE FAIRTRADE WERELDMAALTIJD IN REEUWIJK-BRUG

wereldmaaltijd

In het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug stond op 14 november 2023 de maandelijkse maaltijd in het teken van het klimaat. Dit keer werd gekookt met Fairtrade ingrediënten. Deze producten waren door Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk gesponsord. De wereldmaaltijd was gezellig druk met 45 gasten. Wat konden de vrijwillige koks lekker koken!

Wereldmaaltijd

Met deze wereldmaaltijd werd aandacht gevraagd voor het klimaat. Het veranderende klimaat heeft nu al behoorlijke impact op wat er op je bord ligt. Boeren doen wereldwijd keihard hun best om ons te voorzien van voedsel. Ze staan echter voor enorme uitdagingen. De aarde wordt warmer en droger waardoor boeren te maken hebben met lagere opbrengsten en ziektes bij planten die zich snel verspreiden. Door Fairtrade producten te gebruiken kun je de impact op het milieu verkleinen.

Eten is weten

In een kort praatje en met speciale placemats werden feitjes over klimaat en fairtrade gedeeld. De gasten waren enthousiast, geïnteresseerd en ze smulden van de heerlijke maaltijd. Heel veel dank aan de vrijwilligers die deze (h)eerlijke maaltijd bereid hebben.