Terug

KLIMAATFILM: BIGGER THAN US

klimaatburgemeester

Laat je door jonge activisten over de hele wereld inspireren! Iedereen kan een verschil maken voor een betere wereld. Op maandagavond 31 oktober 2022 draait de film Bigger than us. Documentairemaker ontmoet Melati jonge changemakers die hun leven wijden aan een betere toekomst. Iedereen is welkom deze avond, maar vooral jongeren vanaf van 14 jaar. De film wordt gratis aangeboden door de Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk  i.s.m. de kerken in Reeuwijk. De nieuwe lokale klimaatburgemeester, Arthur van Dijk, gaat samen met Peggy Munnikhuis na afloop in gesprek met de jongeren.

 

Locatie: De Ark, Kerkestuk 1, Reeuwijk

Aanvang om 20.00 uur, welkom vanaf 19.30 uur

Toegang is gratis

 

Over de film Bigger than us

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes. Op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. In de film gaat Malati op zoek naar andere jonge activisten over de hele wereld die ook het verschil willen maken en het doel hebben de wereld te verbeteren. Deze jonge changemakers wijden hun leven aan een betere toekomst. Ze zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel.

Bekijk de trailer hieronder

Week van klimaat en eerlijke handel

Maandag 31 oktober 2022, tijdens de nationale klimaatweek, begint het jaar van de nieuwe lokale klimaatburgemeesters. Een mooie gelegenheid om deze film in onze gemeente te tonen. Omdat het tegelijk landelijke Fairtradeweek is, maken we de verbinding tussen klimaat en het Fairtrade.  Immers, het kopen van Fairtrade producten helpt om milieuvriendelijk produceren van o.a. koffie, cacao en bananen mogelijk te maken, omdat dit keurmerk klimaatstandaarden garandeert.

Zelf aan de slag?

Grote onderwerpen, concreet brengen en bespreken kan helpen om je bewust te worden van je keuzes en om zelf aan de slag te gaan. Na de film vertelt Peggy Munnikhuis uit Reeuwijk haar verhaal, over hoe zij onlangs een theaterzaal vol kreeg met het uitdelen van een doorgeefboek over klimaat. Iedereen kan een steentje bijdragen en uiteindelijk onderdeel zijn van iets groters.

Jongeren

De kerken in Reeuwijk  hebben hun jongeren opgeroepen om naar deze avond in De Ark te komen. Maar alle jongeren (en hun ouders) zijn welkom. Jongeren zijn onze toekomst. Deel je ervaringen en kom met plannen, ouderen kunnen steunen of tips geven. Misschien dat de klimaatburgemeester je ook wel kan helpen om e.e.a. te realiseren.

klimaatburgemeester