Gemeente Beekdaelen

Beekdaelen zet Fairtrade op de kaart!

Gemeente Beekdaelen is een groene gemeente met enthousiaste ondernemers, een bloeiend verenigingsleven en burgers die naar elkaar omkijken.

FTG
2021
FTG
2020
FTG
2019
Afbeelding voor Beekdaelen
Afbeelding voor Beekdaelen
Over Gemeente Beekdaelen

Beekdaelen gaat voor Fairtrade

Sinds eind 2017 was in gemeente Nuth en gemeente Onderbanken een werkgroep actief om die gemeenten de fairtrade titel te bezorgen. De werkgroepen organiseerden activiteiten en benaderden bedrijven en organisaties. Het is in beide gemeenten helaas niet gelukt de titel te halen voor de fusie van Nuth en Onderbanken met Schinnen tot gemeente Beekdaelen per 1 januari 2019. De werkgroepen zijn toen samengevoegd en er is versterking gezocht vanuit Schinnen. De nieuwe werkgroep had als eerste doel om voor 1 januari 2020 de titel voor Beekdaelen aan te vragen.

De werkgroep wil samen met de gemeente een samenleving waarin we op een duurzame, respectvolle manier omgaan met de wereld om ons heen. Dat doen we laagdrempelige activiteiten te organiseren door eerlijke handel en duurzaamheid waar we burgers, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en overheid met elkaar te verbinden. We hopen mensen bewust te van hun koopgedrag: is er misschien een fairtrade, een lokale en/of een biologische variant van wat je wil kopen?

Gemeente Beekdaelen is..

Actief
Icon
Je hebt een actief kernteam van vrijwilligers
Geliefd
Icon
Je hebt steun van het gemeente bestuur
Productief
Icon
Je verkoopt fairtrade producten in winkel en horeca
Inspirerend
Icon
Je inspireert lokale bedrijven over te stappen
Zichtbaar
Icon
Je zorgt voor lokale fairtrade evenementen
Ijverig
Icon
Je start duurzame activiteiten en campagnes
Aanmelden voor het kernteam
Volg het kernteam in Beekdaelen