.

Fairtrade Week 2014

Het is Fairtrade Week 2014! De week begon op 25 oktober 2014 met de titeluitreiking van Amsterdam als Fairtrade Hoofdstad van Nederland. Fairtrade Gemeenten in het hele land organiseren vele activiteiten. Bekijk het overzicht van alle activiteiten van Fairtrade Gemeenten of lees hieronder wat er buiten Fairtrade Gemeenten nog meer gebeurt!

Spread the word & win

Tijdens de Fairtrade Week kleurt heel Nederland fairtrade. Ook jij kunt meedoen om heel Nederland fairtrade te maken! Maak een originele foto van jouw (Heel Nederland) fairtrade moment, upload vóór 8 november jouw foto op Facebook of Twitter en daag anderen uit om hetzelfde te doen, met @tag of naam van vrienden bij jouw foto. Zorg ook dat FairtradeNLD jouw foto ziet, zodat wij de tien leukste foto’s kunnen kiezen. De winnaars ontvangen een wokpakket vol met Thaise fairtrade producten. Spread the word: Samen maken we heel Nederland fairtrade!
Wil je weten wat jij kunt doen om deze actie onder de aandacht te brengen in jouw gemeente? Bekijk hier de handleiding.
wokpakket

Duurzame veranderingen bij bedrijven

Graag laten we bedrijven zien hoe breed en aantrekkelijk het fairtrade assortiment is én te verkrijgen op veel plekken. Hiermee wordt het voor (horeca)bedrijven makkelijker om te kiezen voor fairtrade producten. En, als een bedrijf kiest voor fairtrade, betekent dat natuurlijk een nieuwe deelnemer in de campagne. Voor deze doelgroep ontwikkelden we de Food & Good bag!

In de laatste week van september ontvangen alle werkgroepen een aantal exemplaren van de Food & Good bag. Een tas met producten en aanbiedingen voor bedrijven en horeca. Een middel voor werkgroepen om bedrijven te overtuigen de overstap te maken naar fairtrade. Een greep uit de partners voor deze toolkit: Sligro, H3P Motives (bedrijfs)kleding en Wereldwinkels. Samen overtuigen we zoveel mogelijk bedrijven om over te stappen naar fairtrade.

Fairtrade Gemeente Tour

De Fairtrade Gemeente campagne doet tijdens de Fairtrade Week twee nieuwe gemeenten aan. Twee titelhouders stimuleren nieuwe buurgemeenten om ook Fairtrade Gemeente te worden: deze kick-offs vinden plaats op 1 november in Nijmegen en 30 oktober in Heerenveen. Een gratis Fairtrade Proeverij zorgt ervoor dat burgemeesters wethouders en inwoners kennismaken met fairtrade. Lees hier meer over de Fairtrade Tour.

Tafeldame Tilburg

Fairtrade Gemeente in actie

Fairtrade Gemeenten in heel Nederland organiseren zelf allerlei bijzondere activiteiten. Bekijk hier alle activiteiten die in Fairtrade Gemeenten (in wording) plaatsvinden. Wil jij een persbericht over Fairtrade Gemeente naar jullie lokale media versturen? Download dan hier het voorbeeldpersbericht voor deze Fairtrade Week met het nieuws: Meer dan een kwart van Nederlanders woont in een Fairtrade Gemeente.

Wat gebeurt er nog meer?

Ook andere partijen organiseren leuke acties tijdens de Fairtrade Week:

  • De Fairtrade Week krijgt regelmatig een Thais tintje. Hoe dat tot uiting komt, lees je later meer over
  • Op 25 oktober vindt het eindejaarsborrel van Fairtrade Gemeente plaats in Amsterdam, lees hier meer over
  • Doe mee aan de winactie van fairbezig en win een kookworkshop van 24Kitchen chef Andy McDonald
  • Veel kernteams organiseren leuke activiteiten in de Fairtrade Week. Lees hier wat zij doen.
  • Veel huishoudens krijgen een actiefolder in de bus met vele fairtrade aanbiedingen: de Fairtrade Week actiefolder. De fairtrade aanbiedingen in deze folder blijven tot het laatste moment onder embargo, dus je zult toch écht je eigen deurmat in de gaten moeten houden of in contact treden met jouw eigen supermarkt als je bijvoorbeeld een proeverij met hen wilt organiseren
  • In tijdschriften komen veel artikelen over fairtrade. Kek Mama, hét tijdschrift voor jonge moeders brengt bijvoorbeeld op 21 oktober een speciale fairtrade bijlage uit. Tipje van de sluier: een hippe mamma uit het Fairtrade Gemeente team staat hierin! Het tijdschrift Flow komt met fairtrade receptenkaartjes, deze verschijnt 14 oktober in de winkel. Ook Happinez doet mee, 8 pagina’s over fairtrade kokos. En VIVA komt met een bijgevoegd boekje helemaal over fairtrade, deze ligt 21 oktober in de winkel. Online besteden VIVA en KEK mamma aandacht aan de Fairtrade Gemeente campagne.
  • In radiospots hoor je fairtrade regelmatig voorbij komen en op 24Kitchen presenteert Rudolph in de Fairtrade Week iedere avond om 18.00 uur de ‘Makkelijke Maaltijd Special fairtrade edition’. Ook zendt 24Kitchen in deze week 24 herhalingen van Fairplate 2013 uit.

Foto voor op website ft week 2013

 

.