Fairtrade Titels

Voor kerken, scholen, hogescholen, universiteiten, waterschappen, clubs en restaurants bestaat de mogelijkheid om een eigen Fairtrade titel te bemachtigen. Interesse? Scroll naar beneden voor meer informatie.

Afbeelding voor Fairtrade Titels
Afbeelding voor Fairtrade Titels

Start vandaag nog!

Iedereen kan aan de slag met Fairtrade. Jij kan zelf de wereldhandel veranderen door Fairtrade producten in te
kopen en door hiernaar te vragen.

Fairtrade Club

Als club kan je ook meedoen en een Fairtrade titel behalen. Bijvoorbeeld als voetbal, korfbal club maar ook als scouting. In de kantine wordt Fairtrade koffie en thee geschonken en op de bar staan eerlijke bananen.

Fairtrade Club
Foto van
Foto van

Fairtrade Hogeschool & Universiteit

Zijn er producten in jouw Hogeschool of Universiteit die nog niet Fairtrade zijn? Bijvoorbeeld de koffie in de automaten of het fruit in de kantine? En wil je dat graag veranderen? Ga dan samen met medestudenten aan de slag om jouw HS of Uni een titel te bezorgen.

Fairtrade Hogeschool en Universiteit

Fairtrade Kerken

Als kerk kun je ook meedoen aan de Fairtrade campagne en een eigen titel krijgen. Deze Fairtrade titel kun je behalen als kerk wanneer er structureel Fairtrade producten worden gebruikt (zoals thee/koffie), over eerlijke handel gecommuniceerd wordt en met acties ervoor zorgen dat er meer aandacht is voor eerlijke handel. Meedoen?

Fairtrade Kerk
Foto van
Foto van

Fairtrade Restaurant

Als restaurant kun je bijdragen aan de stimulering van duurzame en eerlijke wereldhandel door (meer)  Fairtrade producten te gebruiken. Het verwerken van Fairtrade producten in gerechten en/of drinken gaat samen met je inzetten voor duurzame armoedebestrijding. Wil je meedoen als Restaurant? Dat kan dus!

Fairtrade Restaurant

Fairtrade School

Alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO, VWO) komen in aanmerking voor de titel Fairtrade school. Je behaalt de titel Fairtrade School als jouw school Fairtrade producten gebruikt, hierover communiceert en acties organiseert om Fairtrade onder de aandacht te brengen. Doe ook mee!

Fairtrade School
Foto van
Foto van

Fairtrade Waterschap

Als Waterschap of hoogheemraadschap, kun je de titel Fairtrade Waterschap behalen. Deze titel verdien al wanneer je structureel Fairtrade producten gebruikt, over eerlijke handel communiceert en andere waterschappen of instellingen in Nederland activeert om Fairtrade inkopen te doen.

Fairtrade Waterschap

Fairtrade Ziekenhuis

Wist je dat een ziekenhuis ook kan bijdragen aan een eerlijkere wereld? Dit kan al doormiddel van drie criteria namelijk: structureel Fairtrade producten gebruiken, dit met trots uitdragen en andere ziekenhuizen in Nederland activeren om ook Fairtrade in te kopen. Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem heeft de titel al behaald. Welke ziekenhuis volgt?

Fairtrade Ziekenhuis
Foto van
Foto van

Fairtrade Bibliotheek

Wil je als bibliotheek ook echt het verschil maken en een voorbeeld zijn voor anderen? Kom dan in actie. Zoek medestanders in de bibliotheek en vorm samen een team die aan de hand van de criteria gaat werken aan het behalen van de Fairtrade titel voor jouw bibliotheek.

Fairtrade Bibliotheek