Ga aan de slag met de 4 campagnecriteria
Criterium 1
Gebruik van Fairtrade producten
Jullie restaurant zet diverse Fairtrade producten op de kaart. Daarnaast gebruiken jullie ook zoveel mogelijk andere Fairtrade producten, zoals servies of juist de aankleding van het restaurant.
Criterium 2
Communicatie over Fairtrade
Het personeel en de klanten breng je op de hoogte van jullie deelname aan de campagne Fairtrade Restaurant. Ook maak je ze bewust wat Fairtrade is, welke producten Fairtrade gebruikt worden en waarom dit belangrijk is.
Criterium 3
Actie voor Fairtrade
Met leuke spraakmakende activiteiten brengt het restaurant Fairtrade onder de aandacht. Zo zorg je voor nog meer bekendheid en Fairtrade ambassadeurs.
criterium 4
MVO / SDG
Als restaurant werk je ook op andere manieren aan MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Bijvoorbeeld door het gebruiken van biologische vlees, MSC gecertificeerde vis, streekproducten of groene stroom.
Wil je ook aan de slag?
Maak werk van Fairtrade in jouw restaurant. Wordt er al Fairtrade koffie of thee geschonken? Of serveer juist een heerlijk Fairtrade gerecht. Je bent al op weg naar de titel Fairtrade Restaurant. In de handleiding zie je welke criteria nodig zijn om de titel voor jouw restaurant te halen. Neem contact op met het kernteam in jouw gemeente of vul het contactformulier in. We denken graag met je mee.
Titel Fairtrade Restaurant
Voldoe je aan alle criteria? Vraag dan nu de titel Fairtrade Restaurant aan!