Fairtrade Restaurant

Maak ook jouw restaurant of cafe Fairtrade! De campagnecriteria en een voorbeeld van een Fairtrade restaurant zijn op deze pagina te vinden.

Afbeelding voor Fairtrade Restaurant
Afbeelding voor Fairtrade Restaurant

Ga aan de slag met de 4 campagnecriteria

Foto van

Criterium 1

Gebruik van Fairtrade producten

Jullie restaurant zet diverse Fairtrade producten op de kaart. Daarnaast gebruiken jullie ook zoveel mogelijk andere Fairtrade producten, zoals servies of juist de aankleding van het restaurant.

Criterium 2

Communicatie over Fairtrade

Het personeel en de klanten breng je op de hoogte van jullie deelname aan de campagne Fairtrade Restaurant. Ook maak je ze bewust wat Fairtrade is, welke producten Fairtrade gebruikt worden en waarom dit belangrijk is.

Foto van
Foto van

Criterium 3

Actie voor Fairtrade

Met leuke spraakmakende activiteiten brengt het restaurant Fairtrade onder de aandacht. Zo zorg je voor nog meer bekendheid en Fairtrade ambassadeurs.

criterium 4

MVO / SDG

Als restaurant werk je ook op andere manieren aan MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Bijvoorbeeld door het gebruiken van biologische vlees, MSC gecertificeerde vis, streekproducten of groene stroom.

Foto van

Wil je ook aan de slag?

Maak werk van Fairtrade in jouw restaurant. Wordt er al Fairtrade koffie of thee geschonken? Of serveer juist een heerlijk Fairtrade gerecht. Je bent al op weg naar de titel Fairtrade Restaurant. In de handleiding zie je welke criteria nodig zijn om de titel voor jouw restaurant te halen. Neem contact op met het kernteam in jouw gemeente of vul het contactformulier in. We denken graag met je mee.

Titel Fairtrade Restaurant

Voldoe je aan alle criteria? Vraag dan nu de titel Fairtrade Restaurant aan!