Fairtrade Hogeschool en Universiteit

Maak ook jouw hogeschool of uni Fairtrade!

Deze campagne is bedoeld voor hogescholen en universiteiten. Scholen in het primair of voortgezet onderwijs kunnen aan de slag met de campagne Fairtrade Scholen.

Afbeelding voor Fairtrade Hogeschool en Universiteit
Afbeelding voor Fairtrade Hogeschool en Universiteit

De vier campagnecriteria zijn:

Foto van

Criterium 1

Er is een lokale werkgroep actief

Deze werkgroep neemt initiatieven om de titel te behalen. Niet alleen de studenten, maar ook het bestuur en afdeling inkoop zijn hierin vertegenwoordigd.

Criterium 2

Inkopen van Fairtrade producten

Op een Fairtrade Hogeschool of een Fairtrade Universiteit kan je natuurlijk verschillende Fairtrade producten krijgen. Daar zorgt de onderwijsinstelling voor.

Foto van
Foto van

Criterium 3

Communicatie over Fairtrade

Breng studenten, docenten, medewerkers en het bestuur van je hogeschool of universiteit op de hoogte van je campagne. Laat ze weten wat Fairtrade is en waarom dat voor jou belangrijk is!

Criterium 4

Actie voor Fairtrade

Met leuke spraakmakende activiteiten breng je Fairtrade onder de aandacht op jouw hogeschool of universiteit. Zo zorg je voor nog meer
fairtrade ambassadeurs.

Foto van

Voldoet jouw Uni of Hogeschool aan de criteria? Of zou je graag meedoen en helpen aan een duurzamere toekomst met meer eerlijke handel? Klik hier voor een praktische handleiding met stappen en tips op weg naar de titel Fairtrade Hogeschool of universiteit.

Wil je ook aan de slag?

Maak werk van Fairtrade op jouw Hogeschool of uni. Wordt er al Fairtrade koffie en thee en in de kantine geschonken? Vraag het bestuur met jullie mee te denken. Neem contact op met het kernteam in jouw gemeente of vul het contactformulier in. We denken graag met je mee.