Fairtrade Club

Maak ook jouw club of vereniging Fairtrade! De campagnecriteria en een voorbeeld van een Fairtrade club zijn op deze pagina te vinden.

Afbeelding voor Fairtrade Club
Afbeelding voor Fairtrade Club

Ga aan de slag met de campagnecriteria

Criterium 1

Gebruik van Fairtrade producten

Op jullie club of vereniging kan je verschillende fairtrade producten krijgen. Van koffie en thee, tot aan fairtrade broodbeleg en smoothies in de kantine.

Foto van

Criterium 2

Communicatie over Fairtrade

Leden, begeleiders, het bestuur en ook ouders worden op de hoogte gebracht van de campagne. Zij horen wat Fairtrade is en waarom dat voor jullie club belangrijk is.

Foto van

Criterium 3

Actie voor Fairtrade

Met leuke spraakmakende activiteiten brengt de club Fairtrade onder de aandacht. Zo zorg je voor nog meer fairtrade ambassadeurs.

Foto van

Eerste Fairtrade Scoutinggroep ter wereld

Als eerste Scoutinggroep ter wereld (!) kreeg de Agger Martini Groep in Maartensdijk op 16 september 2017 de titel Fairtrade Club. Ze ontvingen de titel uit handen van wethouder Anne Brommersma, die net zo trots was als de scouts zelf.

De AGM-groep is er in korte tijd in geslaagd het thema ‘eerlijke handel’ te integreren in de activiteiten. De wethouder sprak de verwachting uit dat deze aanpak inspirerend zal werken voor andere (scouting)groepen, omdat aandacht voor Fairtrade in allerlei spelvormen zo goed tot uitdrukking kan komen.

De scouting neemt de titel met open armen in ontvangst (2017)

Wil je ook aan de slag?

Maak werk van Fairtrade op jouw club of vereniging. Wordt er al Fairtrade koffie, thee en chocolademelk in de kantine of het clubhuis geschonken? Vraag het bestuur met jullie mee te denken. Neem contact op met het kernteam in jouw gemeente of vul het contactformulier in. We denken graag met je mee.

Titel aanvragen?

Voldoe je aan alle criteria? Vraag dan nu de titel Fairtrade Club aan!