Fairtrade Bibliotheek

Afbeelding voor Fairtrade Bibliotheek
Afbeelding voor Fairtrade Bibliotheek

Ga aan de slag met de 3 campagnecriteria

Foto van

Criterium 1

Gebruik van Fairtrade producten

In de bibliotheek worden verschillende Fairtrade producten, waaronder Fairtrade koffie en thee, gebruikt.

Criterium 2

Communicatie over Fairtrade

De bibliotheek brengt Fairtrade onder de aandacht bij haar medewerkers, leden, bezoekers en andere betrokkenen. Bijvoorbeeld via de eigen website, de nieuwsbrief, social media, publicaties in lokale media of mededelingen en persberichten.

Foto van
Foto van

Criterium 3

Actie voor Fairtrade

Met aansprekende activiteiten brengt de bibliotheek Fairtrade onder de aandacht. Zo zorgt de bibliotheek voor nog meer Fairtrade ambassadeurs. Denk ook aan leuke samenwerkingen met andere Fairtrade of duurzame partijen in jullie gemeente, zoals bijvoorbeeld de Wereldwinkel. Organiseer een koffieproeverij, een voorleesmiddag met Fairtrade chocolaatjes, voorlichting of debatbijeenkomst over Eerlijke Handel en Global Goals.

Wil je ook aan de slag?

Maak werk van Fairtrade in jouw bibliotheek. Wordt er al Fairtrade koffie of thee geschonken? Of organiseer een leesmiddag. Je bent al op weg naar de titel Fairtrade Bibliotheek. In de handleiding zie je welke criteria nodig zijn om de titel voor jouw bibliotheek te halen. Neem contact op met het kernteam in jouw gemeente of vul het contactformulier in. We denken graag met je mee.