Criterium 1 | kernteam

Er is een lokaal kernteam actief die de initiatieven neemt om de titel te behalen en te behouden.

Afbeelding voor Criterium 1 | kernteam
Afbeelding voor Criterium 1 | kernteam

Fairtrade op de kaart zetten

Een kernteam zorgt voor

Het behalen en behouden van de titel Fairtrade Gemeente

Het ontwikkelen van een werkplan voor de lokale campagne

Het up-to-date houden van de pagina

Foto van

We zijn een echte burgerbeweging en het succes van de Fairtrade Gemeente campagne is te danken aan de grote betrokken achterban van alle vrijwilligers. Fairtraders die zich inzetten voor een eerlijke wereld en geloven dat Fairtrade het verschil maakt voor miljoenen producenten aan het begin van ons voedsel- en productieketen. Het is belangrijk om bij de start van de campagne een aantal mensen in de gemeente te mobiliseren en te verenigen in een lokaal kernteam; mensen vanuit de gemeente, het bedrijfsleven, de horeca, de politiek, het onderwijs (studenten) en inwoners.

Tips voor Kernteams

Alle indicatoren en tips voor het behalen van criterium 1 staan beschreven in de handleiding; een praktische wegwijzer en naslagwerk! 

Neem contact op met de Wereldwinkel of WAAR; zij hebben veel kennis over Fairtrade en willen wellicht een rol spelen in de campagne.

Benader buurgemeenten voor tips en ideeën. Het is ook mogelijk om met buurgemeenten een regionaal kernteam op te richten. 

Neem bij de start contact op met de gemeente om te polsen of er draagvlak is bij de lokale overheid voor het initiatief in jullie gemeente.