Commissie titeltoekenning

De leden van de commissie maken het mogelijk dat organisaties eigen titels kunnen behalen.

Afbeelding voor Commissie titeltoekenning
Afbeelding voor Commissie titeltoekenning

Op weg naar Fairtrade titels voor organisaties
De commissie titeltoekenning is een commissie die kernteams van Fairtrade Gemeenten kunnen inschakelen als een instantie/organisatie zoals een kerk of school in hun gemeente in aanmerking komt voor een eigen fairtrade titel. Ook kunnen deze instanties/organisaties actief in gemeenten die nog niet Fairtrade zijn deze commissie inschakelen voor een onafhankelijke beoordeling. Zo zorgen we samen voor nog meer zichtbaarheid van onze campagne én Fairtrade.

Vredebergkerk in Renkum heeft de titel Fairtrade Kerk behaald

Rol van onze commissieleden
De werkzaamheden bestaan uit het dagelijks checken van de mail, het administratief verwerken van gegevens en titels en uiteraard het beoordelen van de titelaanvragen in samenspraak met Ruud Lambregts en Anke van Duuren (commissieleden).

Een functie binnen de commissie titeltoekenning is vrijwillig, er staat geen vergoeding tegenover. Wel kunnen de commissieleden gemaakte reiskosten declareren. Je maakt deel uit van het landelijk campagnebureau en staat in contact met Karin van Breda, onze campagnecoördinator.

Onze commissie titeltoekenning

Anke van Duuren

Anke was betrokken bij de allereerste Fairtrade Gemeente van Nederland: Groningen én jarenlang onze adviseur voor de regio Noord. Nu dus lid van de commissie titeltoekenning.

Ruud Lambregts

Ruud is betrokken bij de Fairtrade Gemeente campagne én de Wereldwinkel in Gouda. Naast lid van de commissie is Ruud ook aanspreekpunt als onze adviseur voor de regio West.

Join us!

Heb jij zin om samen met Ruud en Anke de kernteams en organisaties te ondersteunen in het behalen van eigen Fairtrade titels? Het vraagt gemiddeld 2 uur per week van je tijd.

De belangrijkste taken van de commissie titeltoekenning bestaan uit:

  • Beoordelen van titelaanvragen van scholen, kerken, hogescholen, universiteiten en restaurants uit gemeenten waar geen kernteam Fairtrade Gemeente actief is of waar het kernteam zelf de titelaanvragen niet kan of wil beoordelen
  • Helpdeskfunctie (per e-mail: commissie@fairtradegemeenten.nl) voor scholen, kerken, hogescholen, universiteiten en restaurants uit gemeenten waar geen kernteam Fairtrade Gemeente actief is of waar het kernteam zelf de titelaanvragen niet kan of wil beoordelen
  • Helpdeskfunctie (per e-mail: commissie@fairtradegemeenten.nl) voor werkgroepen Fairtrade Gemeenten die vragen hebben over een subcampagnes of een titelaanvraag van scholen, kerken, hogescholen, universiteiten of restaurants
  • Ondersteunen bestuur bij aanvragen en verlengingen titel Fairtrade Gemeenten