.

Aan de slag!

Enthousiast heb je je ingeschreven om mee te doen met de Fairtrade Gemeente campagne. En nu? Als je van jouw gemeente een Fairtrade Gemeente wilt maken dan zijn een aantal stappen van belang.

  1. Bekijk de handleiding en lees wat er moet gebeuren om de titel te behalen
  2. Ga op zoek naar anderen in jouw gemeente die met jou deze klus willen klaren
  3. Inventariseer met een Fairtrade Meting wat er al gebeurt aan fairtrade
  4. Maak op basis van de Fairtrade Meting een werkplan voor het behalen van de criteria

Het landelijke campagneteam ondersteunt jou graag bij het voeren van jouw lokale campagne. Op deze website vind je veel tips die je kunnen helpen bij het behalen van de criteria. Alle gemeenten die deelnemen in de campagne hebben ook een eigen pagina. Daarop publiceren ze wat zij doen en hebben gedaan om de titel te behalen. Bekijk hun pagina’s om tips en ideeën op te doen. Daarnaast organiseert het landelijke team op meerdere momenten in het jaar bijeenkomsten. Een keer per jaar een inspiratiebijeenkomst voor alle actieve gemeenten, en enkele keren per jaar een bijeenkomst over een specifiek thema.

Vind je in de handleiding en op de website niet de informatie die je zoekt? Stel dan jouw vraag aan het landelijke campagneteam. Laat het ook weten als je behoefte hebt aan specifieke ondersteuning, hulpmiddelen of promotiematerialen. We denken graag met je mee!

.