Fairtrade Week van 6 mei t/m 14 mei 2017

Van zaterdag 6 mei t/m zondag 14 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats met op zaterdag 13 mei World Fair Trade Day. Op deze pagina meer informatie over de week en activiteiten die Fairtrade Gemeenten kunnen ondernemen.

MH_logo_Celebrate_Fairtrade_NL

Dit jaar haken wij in op de internationale World Fairtrade Challenge en het thema ‘Celebrate Fairtrade!’.

Tijdens de Fairtrade Week van 6 t/m 14 mei 2017 kun je samen met boeren, arbeiders en fairtrade fans meedoen aan de World Fairtrade Challenge . Trakteer de mensen die belangrijk voor je zijn op een Fairtrade Celebration en word zo onderdeel van de grootste Fairtrade Celebration die de wereld ooit heeft gezien.

Dit jaar is er een speciale uitdaging voor de Fairtrade Gemeente kernteams:
Bedenk de leukste Fairtrade Celebration en win extra ondersteuning voor je event!

Hoe gaan jullie fairtrade vieren in jullie gemeente?
Denk aan de grootste lunchtafel, een fairtrade coffee break op het gemeentehuis, een proeverij van fairtrade producten, een fairtrade kraam op de markt of een samenwerking met je lokale supermarkt. Wordt een inwoner van jouw gemeente 100? Is er een fairtrade vrijwilliger of ambassadeur die je in het zonnetje wil zetten? Verras ze met een fairtrade taart of boeket rozen. Vraag je buurgemeente op de fairtrade koffie en inspireer ze om ook Fairtrade Gemeente te worden. Er zijn genoeg ideeën. Welke ga jij uitvoeren? Kijk voor meer inspiratie in het onderstaande Handboek:

Handboek Celebrate Fairtrade!

Wat moet je doen?
1. Werk jouw idee voor een Fairtrade Celebration uit op één A4tje
2. Mail dit voor dinsdag 11 april naar Karin van Breda (info@fairtradegemeenten.nl) .

Het winnende idee wordt onder meer ondersteund met:
- Materialen om je event aan te kleden;
- PR ondersteuning met speciale aandacht op de Max Havelaar website, in het Fairtrade Week persbericht en via Social Media kanalen;
- Aanwezigheid van een vertegenwoordiger van Max Havelaar op je evenement;
- Een speciale fairtrade taart of h‘eerlijke cupcakes om je event extra feestelijk te maken.

Uiterlijk op 20 april maken we via e-mail bekend of jullie idee in de prijzen is gevallen. Voor meer informatie neem contact op met info@fairtradegemeenten.nl.