.

Het gemeentebestuur in Teylingen

De gemeente faciliteert door (ambtelijk) deel te nemen in de werkgroep, deze werkgroep vergaderruimte beschikbaar te stellen, ruimte op de gemeentepagina in de Teylinger beschikbaar te stellen (artikel eens per maand) en enige financiele steun te geven.
De gemeente heeft geen kantine. Koffie, thee en de suiker bij de koffie/thee is Fairtrade (MH keurmerk) evenals de jus d'orange bij interne gelegenheden.
Bij het organiseren van wijkavonden (vinden plaats in een gebouw in de betreffende wijk) vraagt de gemeente naar de mogelijkheden van Fairtrade voor de catering.
De Nieuwjaarsrecepties v/d gemeente zijn (zo veel mogelijk) Fairtrade.
De gemeente werkt mee a/d Fairtrade Gouden ringen actie v/d werkgroep 2017-2018. Als een stel trouwt in Teylingen, Fairtrade gouden trouwringen aanschaft en dit meldt a/d werkgroep kan dit stel een Fairtrade foodmand afhalen bij de afdeling Burgerzaken v/d gemeente.
De gemeente liet een Info graphic over Fairtrade /Teylingen fairtrade gemeente maken en plaatste deze in het gemeentekantoor goed zichtbaar voor de gemeente ambtenaren en hun bezoekers. Was ook het geval tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2018.

.