.

Eindhoven

Wij streven naar meer eerlijke producten in Eindhoven. In bedrijven. Op scholen. In de Horeca. In winkels. Op het stadhuis. Zo geven wij de makers van die producten, mensen in ontwikkelingslanden, een kans om voor zichzelf een betere toekomst op te bouwen.

Eindhoven is daarom Fairtrade Gemeente. Dit is een eervolle titel die aangeeft dat de gemeente en de inwoners betrokken zijn bij fairtrade, van supermarkt tot restaurant. Van school tot sportkantine.

De Fairtrade Gemeente campagne maakt armoedebestrijding heel concreet. In de campagne worden burgers, gemeenten, winkels en bedrijven als het ware partner van kleine boeren en producenten uit ontwikkelingslanden: een partnerschap dat direct bijdraagt aan een rechtvaardige en duurzame wereld!

Eindhoven heeft eind 2011 de titel Fairtrade Gemeente behaald. Eindhoven was al geruime tijd Millennium Gemeente en draagt haar steentje bij aan het behalen van de 8 Millenniumdoelen onder andere via haar mondiaal bewustwordings- en duurzaamheidbeleid. Het stimuleren van Fairtrade is één van deze Millenniumdoelen. Als Fairtrade Gemeente wil Eindhoven de consumptie én het aanbod van Fairtrade producten stimuleren om zo een grotere bijdrage te kunnen leveren aan armoedebestrijding en een duurzame toekomst voor iedereen.

Neem contact op
.