.

Nieuws in Doetinchem

2019-05-25 Fairtrade Ontbijt in Wehl

Dit bericht werd geplaatst op .

Ieder jaar organiseert Fairtrade Wehl het Fairtrade Ontbijt tijdens het dorpsfeest.

FairTrade Wehl organiseert voor de 9e keer een FairTrade-ontbijt, ook dit keer in de Feesttent. Begin het weekend goed met een (h)éérlijk ontbijt.
Kom je met meer dan 6 personen? Laat dit ons weten en we reserveren een tafel op naam voor je.
Geef je op via de site en schuif gezellig aan!
https://dorpsfeestwehl.nl/fairtradeontbijt/

Start: 10:00 uur
Prijs:
Volwassenen: € 6,00 per persoon
Kinderen <10 jaar: € 3,00 per persoon

Deel en win actie op Facebook

Dit bericht werd geplaatst op .

Tijdens de voorjaars fairtrade week hadden we een deel en win actie op Facebook.

Hanneke Veldhorst van de Wereldwinkel Doetinchem reikte de prijs uit aan de gelukkige winnaar.

Prijsvraag PLUS prijsuitreiking

Dit bericht werd geplaatst op .

De winnaar van de PLUS prijsvraag krijgt een cadeaubon en een bos bloemen van de heer Jan Markwat, filiaalhouder PLUS Doetinchem

De prijswinnaar had het aantal producten geraden en zaten er 1 artikel van af!

2019-05-10 Prijsvraag in de PLUS supermarkt.

Dit bericht werd geplaatst op .

Tijdens de fairtrade voorjaarsweek hadden we een prijsvraag in de PLUS supermarkt: Hoeveel Fairtrade producten verkoopt de PLUS?

Veel mensen vulden de kaartjes in. Er stand een chocoladefontein waar je een stukje banaan doorheen kon halen. Mmmmm, lekker! Tijdens de fairtrade voorjaarsweek hadden we een prijsvraag in de PLUS supermarkt: Hoeveel Fairtrade producten verkoopt de PLUS?

2019-05-09 uitreiking Bananen Awards

Dit bericht werd geplaatst op .

In de fairtrade Week werden aan 7 supermarkten in Doetinchem bananen awards uitgereikt.

De managers waren vrijwel altijd blij verrast en werkten graag mee aan een fotomoment. Een mooie actie vanuit het landelijk team.

2018-10-27 Fairtrade Brunch

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 27 oktober namen 120 mensen deel uit de Fairtrade brunch in Schouwburg Amphion in Doetinchem,

Voor de tweede keer werd de fairtrade Brunch georganiseerd in Doetinchem en wederom een groot succes! Op het podium van de kleine zaal van Schouwbrug Amphion genoten 120 mensen van een heerlijk Fairtrade4 ontbijt dank zij onze sponsoren: Amphion, Plus, Slager Viets, Sligro, Tomesen, Bakker Wiltink, Spar Legebeke, AH Centrum, en Coop Postma.

Feestelijke titel uitreiking op het stadhuis van De gemeente Doetinchem

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 12 september kreeg de Gemeente Doetinchem de titel Fairtrade Gemeente
Dit werd met een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis gevierd.

's Morgens vroeg is dan al het eerste kombord onthuld door burgemeester Mark Boumans, wethouder duurzaamheid Frans Langeveld.
De titel is ons uitgereikt door de heer Bert Jongert, business development manager bij Max Havelaar en Fairtrade Gemeente Ambassadeur.
Bij de feestelijkheden in de raadszaal van het stadhuis in Doetinchem waren de burgemeester en wethouder opnieuw aanwezig. Daarnaast een aantal raadsleden, deelnemende bedrijven, het bestuur van de Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem en de werkgroepleden. Er was koffie met gebak met ons eigen logo. Na afloop was er een drankje en hapje. De hapjes waren gemaakt en werden rondgedeeld door "BIjzonder restaurant Het Broghuis, één van de deelnemende restaurants.
Er stonden een aantal stands die bij de inloop en na het officiële gedeelte bezocht konden worden, (Juwelier de Tijd, Bijzonder restaurant Het Borghuis, PLUS, de Wereldwinkel en onze eigen Stichting Fairtrade Gemeente Doetinchem) en met een doorlopende fotoserie (PPT) werden alle deelnemende bedrijven/organisaties/instellingen in beeld gebracht.
Het was een geslaagde dag.

titeluitreiking

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 12 september is met een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis de felbegeerde titel Fairtrade Gemeente aan de gemeente Doetinchem uitgereikt.

Dank zij de medewerking van een groot aantal bedrijven/organisaties/instellingen, heeft de gemeente Doetinchem de felbegeerde titel Fairtrade Gemeente behaald. Op 12 september is dit met een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis gevierd. De titel is ons uitgereikt door de heer Bert Jongert, business development manager bij Max Havelaar en Fairtrade Gemeente Ambassadeur.

's Morgens is het eerste bord Fairtrade Gemeente onthuld door de burgemeester Mark Boumans, wethouder duurzaamheid Frans Langeveld, De lokale TV zender Regio 8 was hierbij aanwezig.

Aankondiging titeluitreiking op de Wehlse markt.

Dit bericht werd geplaatst op .

Donderdag 30 augustus stond Fairtrade Wehl op de Wehlse markt.

Donderdag 30 augustus stond Fairtrade Wehl op de Wehlse markt en is er chocolade en koffie uitgedeeld omdat de gemeente Doetinchem 12 september Fairtrade gemeente gaat worden. Een geslaagde promotie die door de marktbezoekers zeer werd gewaardeerd en waar ook mooie gesprekken ontstonden over de herkenbaarheid van Fairtrade producten....mensen lieten spontaan zien wat ze aan Fairtrade producten hadden gekocht.

8e Fairtrade Ontbijt in Wehl

Dit bericht werd geplaatst op .

Aankondiging van het 8e Fairtrade ontbijt in Wehl. Dit maal met iets extra's. Schoenmaker van Aalst, deelnemer aan de Fairtrade Gemeente Doetinchem, heeft ter gelegenheid van zijn 85-jarig bestaan een wapenschild van Wehl laten ontwerpen. Dit is in zijn zaak te bestellen maar deelnemers aan het ontbijt maken kans er één te winnen!

Fairtrade ontbijt Wehl: U eet toch ook mee ??

Op zaterdag 9 juni a.s. organiseert FairTrade Wehl voor de achtste keer een FairTrade-ontbijt. Dit jaar voor de derde maal in de grote feesttent aan de Diepenbroekstraat.
U kunt zich nog steeds opgeven, ook niet Wehlenaren zijn uiteraard van harte welkom.
Meld u aan via winfriedmonique@gmail.com . O ja, u zit……… dit jaar allemaal op stoelen.
Zag u ook hoeveel aandacht er in de media en de reclamefolders van de supermarkten was voor de FairTrade producten? Het was nationale Fairtrade-week en dat merkten we. Het wordt steeds normaler om FairTrade-producten aan te prijzen en te kopen!
Tijdens de koningsmarkt sprak Marc van Aalst mij aan en kwam met een heel mooi aanbod..…
Dit jaar bestaat Meester Schoenmakerij Van Aalst 85 jaar en daarom hebben ze een wapenschild van Wehl laten maken.
Marc kwam het bedrijf Glasmaester op de schoenmakersbeurs tegen. Samen zochten ze verschillende manieren om tot dit schild te komen. Marc van Aalst is er heel tevreden over. Dit glas is 3 x gebakken en zo hard als steen. Het geeft prima het oude gemeentewapen van Wehl weer.
Dit wapenschild kunt u bestellen bij hem in de winkel aan de Stationsstraat 4a , maar…… Wanneer u meedoet aan het FairTrade ontbijt kunt u er een winnen!!!
Wat een mooi initiatief van Marc van Aalst. Sinds 2016 heeft hij een FairTrade winkel. Zo probeert hij via de groothandel eerlijke producten te verkrijgen zoals het schoenmerk Saphir. Maar daarnaast gebruikt hij FairTrade suiker en thee voor zijn klanten.
Mocht u ons niet treffen bij het ontbijt dan zal dat toch zeker zijn tijdens de Wehleriade op 27 juni.
FairTrade staat er weer met een kraam samen met Wereldwinkel Doetinchem.

2018-05-14 Uitdelen fairtrade bananen bij de avondvierdaagse in Doetinchem

Dit bericht werd geplaatst op .

Op de eerste dag van de avond 4-daagse heeft Fairtrade Doetinchem 1500 Fairtrade bananen uitgedeeld. Een heel gesjouw om alles ter plekke te krijgen en de aantallen per school neer te zetten. De scholen waren enthousiast en de deelnemers lieten zich de bananen goed smaken.door deze energie boost liepen de deelnemers met gemak deze eerste etappe uit!!
Ook werd informatie over de Fairtrade Gemeente Doetinchem aan de scholen gegeven.

Persbericht in het Doetinchems Vizier, pagina 8: https://hyperlocal.persgroep.nl/data/DOVI/20/html5forpc.html?page=0

Fairtrade bananen bij Doetinchemse Avondvierdaagse
De werkgroep Fairtrade Doetinchem deelt tijdens de Doetinchemse Avondvierdaagse bananen uit. Uiteraard afkomstig van eerlijke handel. Op deze manier probeert de werkgroep zichzelf niet alleen bij de oudere consument, maar ook bij de jongere consument in de kijker te spelen.
“Het doel is tweeledig”, vertelt Anneke Peerenboom. “We willen heel Doetinchem kennis laten maken met onze werkgroep en de doelstelling om Fairtrade gemeente te worden. Vorig jaar hebben we dat gedaan met het Fairtrade ontbijt en merkten we dat daar vooral ouderen en mensen die de leeftijd voor het hebben van een (jong) gezin ontstegen zijn op af komen. Daarom hebben we besloten om ons ook specifiek op kinderen te richten.” De werkgroep kwam toen al gauw bij het uitdelen van bananen uit. “Kinderen vinden bananen vaak lekker en bovendien geeft het ze energie om de laatste kilometers te lopen. Door het veelvuldig laten zien van het mannetje in het groen/blauwe logo wat staat voor Fairtrade handel, hopen we dat de kinderen of in ieder geval hun ouders getriggerd raken om vaker voor Fairtradeproducten te kiezen.”
De scholen hebben heel enthousiast gereageerd op ons idee en werken graag mee aan de actie. “Wij zorgen ervoor dat de bananen, honderden in getal, op de rustplek komen en dat ze verdeeld worden onder scholen”, vervolgt Peerenboom. “Daarna zorgen de eigen docenten en ouders ervoor dat de leerlingen de bananen uitgedeeld krijgen.” Voor ouders of kinderen die meer willen weten zijn vrijwilligers van de Fairtrade werkgroep aanwezig om meer uitleg te geven over Fairtrade producten. De bananen worden uitgedeeld op maandagavond 14 mei.

2018-05-02 Voorlichtings bijeenkomst bij de Lions Doetinchem

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 2 mei 2018 is door Anneke Peerenboom een PPT informatie gegeven over de Fairtrade Gemeente Doetinchem bij de Lions Doetinchem. 20 Lions luisterden aandachtig en waren zeer geïnteresseerd. Er is informatiemateriaal uitgedeeld.

zie voor de PPT:
https://www.dropbox.com/s/2btvhgi2d6ajc8v/2018-05-02%20Presentatie%20Fairtrade%20Lions.pptx?dl=0

2018-04-25 Aktuwehl in het huis aan huis blad Stad Doetinchem

Dit bericht werd geplaatst op .

Iedere maand wordt er door Fairtrade Wehl, onderdeel van de werkgroep Fairtrade gemeente Doetinchem een stuk over fairtrade geschreven in de rubriek Aktuwehl,
Zie voor het hele stuk: http://paper.contact.nl/open/9ae0d3ce#p21

Doetinchem wordt Fairtrade gemeente
Ja, ja…het gaat gebeuren …in september wordt Doetinchem Fairtrade gemeente. Daarvoor hebben verschillende plaatselijke bedrijven een Fairtrade-certificaat nodig. Tesoro kreeg er een, maar…… daarover de volgende keer meer.
Deze keer heb ik het over dat Ab Molewijk en Jan Lodder in maart jl. aan Robert Giesen van Giesen Schoenmode in Wehl het certificaat uitreikten.

Hoe kan een schoenwinkel Fairtrade zijn?
Giesen schoenmode verkoopt schoenen van het merk Grisport. Grisport heeft strikte normen als het gaat om duurzaamheid bij het selecteren van de grondstoffen. De schoenen worden geproduceerd op zonne-energie. De daken van de fabriekshallen bestrijken 15.000 vierkante meter aan zonnepanelen en dit levert 70% van de kracht die nodig is tijdens de productie. Daarnaast steunt Giesen schoenmode al jaren een kindertehuis in Ghana. Kijk op: www.weeshuisghana.nl.
Bij Giesen kun je ook je oude schoenen inleveren die dan een tweede leven krijgen of milieuvriendelijk worden verwerkt tot nieuwe. En natuurlijk drinkt Giesen Fairtrade koffie en thee. Al met al redenen genoeg om Fairtrade te zijn.

Waar is Fairtrade Wehl de komende tijd nog te zien?
Kom op vrijdag 27 april naar de koningsmarkt in Wehl . Daar staan wij samen met de Wereldwinkel Doetinchem en hebben we volop Tony’s chocolonely in onze kraam. Tevens kunt u zich die dag opgeven voor het Fairtade ontbijt dat op zaterdag 9 juni zal plaatsvinden. Wanneer u dat doet , geven wij er nog een cadeautje bij omdat de koning jarig is……
En fairder…. bent u van harte uitgenodigd om naar de jaarvergadering van de Stichting Wereld Contactgroep te komen. Deze zal plaatsvinden op woensdag 16 mei in “ons Huis” aan de Grotestraat 27 in Wehl en begint om 20.00 uur. Ze starten met een heerlijk kopje Fairtrade koffie/thee en lekkernij en vertellen wat ze het afgelopen jaar hebben gedaan en hun plannen voor het komend jaar. Na de pauze komt Willy Erdhuizen vertellen over het project in Bolivia waar zijn broer Henk al jaren werkzaam is (www.paterhenkerdhuizen.nl ) De wereldcontactgroep ondersteunt dit jaar dit project. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Fairder nog nieuws??? Dat vertel ik de volgende keer.

Faire groeten, Monique Alofs

Broodje "Ei van Doetinchem" voor burgemeester

Dit bericht werd geplaatst op .

De burgemeester kreeg als opening van de Fairtrade brunch op 28 opktober van de werkgroep Fairtrade Gemeente Doetinchem een "Broodje Ei van Doetinchem" aangeboden. Het door ons ingezonden persbericht werd geplaatst in het huis aan huis blad "Stad Doetinchem"

http://paper.contact.nl/open/8e481924/5a-137540-broodje-39-ei-van-doetinchem-39-voor-burgemeester-?mshare

Aankondiging Fairtrade brunch in Huis aan Huis blad "Doetinchems Vizier".

Dit bericht werd geplaatst op .

Op de Gemeentepagina in het Huis aan Huis blad "Doetinchems Vizier" stond de Fairtrade brunch groots aangekondigd.

https://www.doetinchem.nl/document.php?m=94&fileid=40642&f=ee225848b11bb3bddb6e32d05d7dc0d6&attachment=0

Interview op Radio Optimaal

Dit bericht werd geplaatst op .

Enige tijd voor de Fairtrade brunch op 28 oktober werd Anneke Peerenboom geïnterviewd bij Radio Optimaal door verslaggeefster Adriënne Huizer. Radio Optimaal wordt intensief beluisterd door een groot aantal inwoners van de Achterhoekse steden en dorpen.

Het interview te beluisteren via deze link:. https://www.dropbox.com/s/mkgm4m57s1zx691/2017-10-28%20radio%20optimaal%20Fairtradebrunch%20DTC%20Optimaal%20FM%20mp3.mp3?dl=0

Boterham met Fairtrade hagelslag

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 10 oktober stonden we op de markt met Fairtrade koffie en thee, flyers van de Fairtrade brunch op 28 oktober en informatiemateriaal van de Fairtrade Gemeente campagne.De week erop stonden we met een artikel en een foto van de markt in het huis aan huis blad "Doetinchems Vizier".

https://www.doetinchemsvizier.nl/nieuws/algemeen/266648/boterham-met-fairtrade-hagelslag-

Wehleriade

Dit bericht werd geplaatst op .

Fairtrade Wehl stond met een kraam op deze Wehlse Braderie

De sponsoren Coöp en Plus leverden elk drie aanbiedingen. Aan de burgemeester Mark Boumans werd een Fairtrade pakket aangeboden en er werden 2 Fairtrade pakketten verloot.

Wehlse Fietsweek

Dit bericht werd geplaatst op .

Uitdelen van FT bananen en sappen

De sponsor Coöp zag zijn omzet van Fairtrade bananen stijgen

Fairtrade ontbijt in Wehl op 3 juni 2017

Dit bericht werd geplaatst op .

Het ontbijt wordt voor de 7e keer gehouden en sinds 2 jaar is het verbonden aan het jaarlijkse dorpsfeest van Wehl

Ook dit jaar weer 170 gasten bij het ontbijt. Sponsoren waren PLUS en Coop

Uitreiking van de raamstickers

Dit bericht werd geplaatst op .

Op 28 maart 2017 zijn aan 12 bedrijven en winkels de eerste raamstickers uitgereikt

De Wereldwinkel, Bijzonder Restaurant Het Borghuis, Juwelier de Tijd, Kledingwinkel Mission, De Spar, Albert Heijn Centrum, Albert Heijn Overstegen, Plus Dichteren, Plus Wehl, Hoveniersbedrijf van Antwerpen, Kemperman Verzekeringen, Keuken en Badkamerstudio ontvingen deze raamsticker in het Borghuis te Doeitnchem uit handen van Anneke Peerenboom, coördinator van de Werkgroep Fairtrade gemeente Doetinchem. Het huis aan huis blad Doetinchems Vizier was daarbij aanwezig met een journalist en fotograaf.

.