.

Nieuws in De Fryske Marren

Brede steun in raad De Fryske Marren voor fairtrade campagne

Dit bericht werd geplaatst op .

Veel fracties uit de gemeenteraad van De Fryske Marren reageerden gisteravond positief bij de commissie Samenleving op het initiatief van de Werkgroep Fairtrade DFM. De werkgroep had de raad gevraagd de ambitie uit te spreken om een Fairtrade Gemeente te worden

Woordvoerder van de werkgroep Ben Hogeterp mocht inspreken tijdens de vergadering. Hij meldde de raadsleden dat de fairtrade werkgroep ruim 250 handtekeningen van inwoners heeft verzameld en acht ambassadeurs heeft die de campagne steunen. De werkgroep wil nu graag samen met de gemeente werk maken van eerlijke handel, met aandacht voor fairtrade, lokale en biologische producten.

Raadslid Holtrop van de ChristenUnie vroeg het college op korte termijn te komen met een startnotitie om de gemeente fairtrade te maken. Partijen als D66, GroenLinks, PvdA, FNP en CDA steunden zijn voorstel.

De werkgroep is enthousiast over de reacties van de politieke partijen en hoopt dat de gemeente op korte termijn met hen aan de slag wil om van de mooie gemeente een fairtrade gemeente te maken.

.