.

Nieuws in Borne

Burgertop G1000

Dit bericht werd geplaatst op .

Gedurende 3 sessies ideeën spuien.

De gemeente Borne ligt ideaal, heeft veel voorzieningen en mensen hebben veel voor elkaar over. Maar het kan altijd beter. Een Burgertop wordt daarom georganiseerd. Bedoeld om ideeën te spuien, uit te wisselen met anderen en om inspiratie op te doen. Vervolgens zal worden gekeken hoe deze ideeën gerealiseerd kunnen worden. Een afvaardiging van Fairtrade heeft meegeholpen te bepalen hoe de toekomst van Borne, Hertme en Zenderen er uit kan komen te zien!

Groenste idee van Borne

Dit bericht werd geplaatst op .

Een informatieve avond over de mogelijkheden bij te dragen aan een groenere en duurzame omgeving.

Kulturhus Borne en de Stichting Borne Duurzaam organiseerden op 19 april 2016 de bijeenkomst Groenste idee van Borne. Een informatieve avond over de mogelijkheden om bij te dragen aan een groenere en duurzame omgeving in de breedste zin van het woord. Belangrijk onderdeel van de avond is de mogelijkheid om ideeën voor een mooi en toekomstbestendige gemeente te delen met anderen.

Lessen mbt fairtrade op scholen

Dit bericht werd geplaatst op .

Lessen Fairtrade voor groep 8 en het ROC/commerciële richting.

Op het ROC en bij ’t Oldhof (groep 8) zijn lessen gegeven over fairtrade. Beiden bijzonder positief, zowel over de kinderen (wanneer je de manier van benaderen door hebt) en de school. Op het ROC is totaal 16 uur lesgegeven waarvan 6 uur aan 3 groepen van de commerciële richting, alsmede één uur bij de Gieterij in Hengelo.

De gemeente omarmt het initiatief van Fairtrade Borne

Dit bericht werd geplaatst op .

Het college van Burgemeester en Wethouders en de gemeenteraad van Borne hebben uitgesproken dat zij voor eerlijke handel zullen gaan en er aan willen bijdragen dat Borne een Fairtrade Gemeente gaat worden. 

 
De werkgroep is verheugd met deze steun. Nu aan criterium 2 is voldaan gaan wij enthousiast verder om de titel te behalen.  
 

.