.

Media-aandacht in Borne

In het weekblad "De Bornse Courant" is in de afgelopen jaren zeer regelmatig aandacht besteed (middels redactionele artikelen en foto's) aan de activiteiten van Fairtrade Borne. Voorbeelden hiervan zijn: het aan Sinterklaas aanbieden van een eerlijke chocoladeletter tijdens de intocht (2011), het meelopen tijdens de carnavalsoptocht als eerlijke ananas en betrouwbare banaan (2012), acties tijdens de Fairtradeweek en de kinderboekenweek (2012), eerlijke chocolademelk geschonken bij Shopping by Candlelight (kerst 2012 en 2013) en tijdens het laatste evenement een kerstkaart met nieuwjaarswens uitgedeeld.
We werken steeds vaker samen met organisatoren van evenementen (zoals de Lionsclub bij het vrijwilligersontbijt tijdens het Beste van Borne 2013 en 2014 en Duurzaam Borne).

Ook Dagblad Twentse Courant Tubantia heeft aandacht aan Fairtrade Borne besteed. In augustus 2011 heeft er een interview met de voorzitster ingestaan en in januari 2013 een artikel nadat de gemeente zich uitgesproken had voor eerlijke handel. Daarnaast zijn leden van de stichting in een uitzending van de lokale omroep geweest.

.