Resultaat enquete Fairtrade acties tijdens Fairtrade Week 2 2017

Er zijn ontzettend veel leuke, creatieve, goede en inspirerende activiteiten en events door Fairtrade Gemeenten georganiseerd. Doel dit jaar was dat alle 7 miljoen huishoudens tenminste één fairtrade product kochten tijdens de FT Week. Om te bepalen hoeveel impact Fairtrade Gemeenten hebben verstuurden wij een kort onderzoek.

Het onderzoek is verstuurd naar het mailadres gekoppeld aan jullie lokale pagina.
De survey is uitgezet op donderdag 9 november en resultaten zijn verzameld op 30 november. Verstuurd naar 170 mailadressen. Respons is 31 reacties.

Dank voor jullie bijdrage!

Samenvatting
77% van de 31 kernteams die de enquete invulden organiseerden een actie tijdens de Fairtrade Week.
In totaal zijn er door de 31 kernteams  62 activiteiten georganiseerd met een totaal bereik van
4.496 personen. Dat is gemiddeld 72 personen per activiteit. Een supermooi resultaat!

Wat opvalt is dat meerdere malen is samengewerkt met scholen en kinderen. Naast de supermarktakties zijn er ook veel proeverijen en lezingen georganiseerd. Speciale vermelding krijgt Fairtrade Gemeente Opsterland: In de ochtend hebben ze bij de bushalte warme fairtrade chocolademelk uitgedeeld onder het mom van: Het begint met fairtrade! Wat ons betreft een mooi begin van de dag.

Een uitgebreid totaaloverzicht van de resultaten van het onderzoek is hier terug te lezen.
Een (foto)overzicht met highlights van afgelopen Fairtrade Week is hier te bekijken, leuk!