.

Fairtrade Week 5 tot en met 13 mei 2018

Stand4fairness

Fairtrade Week logo voorjaar 2018 websiteVan 5 t/m 13 mei vindt de eerste Fairtrade Week van het jaar plaats. Het internationale thema dit jaar is: stand4fairness. Fairtrade Gemeenten zullen ook weer volop akties en evenementen organiseren. Deze editie van de Fairtrade Week kunnen jullie aanhaken bij een social media campagne. Op deze pagina houden we jullie graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Fairtrade Week en de aktie.

Facebook aktie fairtrade.gemeente 

Op facebook zullen wij voor en tijdens de Fairtrade Week berichten plaatsen om aandacht te vragen voor eerlijke handel. Deze posts kunnen jullie uiteraard ook lokaal delen. Zo behalen we  lokaal en landelijk een groot bereik. Vergeet dus niet om ook als kernteam onze facebookpagina te liken. Anders lukt het niet om het bericht te delen. https://www.facebook.com/fairtrade.gemeente/

Iedereen kan met deze online aktie meedoen. Wat moet je doen:

◊ Maak een foto of video van jezelf en/of je vrienden met het getal 4 in de hoofdrol.
◊ Maak een 4 met je handen, je benen, met koffiekopjes of met fairtrade producten. Of op een andere creatieve manier. Je mag helemaal los gaan met het getal 4!
◊ Deel je foto of video via social media met #fairtrade gemeente #stand4fairness.

Verder doen we dus vooral een beroep op de fantasie en creativiteit van iedereen. In de slideshow hieronder alvast een aantal voorbeeld foto’s. Wij zijn al heel benieuwd!

Valt er ook iets te winnen?

Uiteraard valt er ook iets te winnen! De leukste, creatiefste en origineelste foto’s worden beloond met een eerlijk gemaakt limited edtion t-shirt. We hebben vijf shirts om weg te geven. Én vijf extra exemplaren voor kernteams die lokaal een prijswinnaar uitroepen. Prijswinnaars mogen na de Fairtrade Week op 15 mei bekend worden gemaakt. We horen dan graag of we een vrouwenshirt (S,M,L of XL) of een mannenshirt (L,XL) kunnen opsturen. De eerste vijf kernteams die een winnaar hebben uitgeroepen en zich bij ons melden ontvangen een shirt. Wees dus snel! Vergeet niet #stand4fairness #fairtrade gemeente in jullie berichten mee te nemen.

Wanneer je kiest voor fairtrade, sta jij op voor eerlijkheid, #stand4fairness

Miljoenen boeren die ons voedsel produceren verdienen niet genoeg om hun eigen gezin te voeden. Wij kunnen dit helpen veranderen. Fairtrade betekent betere prijzen en fatsoenlijke werkomstandigheden voor boeren en werknemers. Wij staan op voor eerlijkheid! De manier waarop we kopen kunnen we zelf verbeteren. En zeg nou zelf. Een jeans of shirt waarvoor de maker een faire prijs heeft gekregen draagt toch een stuk plezieriger? Een eerlijk kopje koffie of thee drinkt veel lekkerder! En de reep chocolade gemaakt van cacao – onder eerlijke handelsvoorwaarden – is nóg verslavender. En het aanbod fairtrade producten is enorm. Wereldwijd zijn er meer dan 35.000 producten te koop. Keus genoeg!

Uiteraard kunnen jullie stand4fairness ook koppelen aan een activiteit die op de planning staat, zoals een kraam, proeverij, fietstocht of debat. Er is beeldmateriaal beschikbaar wat jullie hiervoor kunnen inzetten.

Wanneer je kiest voor fairtrade, sta jij op voor eerlijkheid, #stand4fairness.

POS Materiaal

Passend beeldmateriaal, het logo van de Fairtrade Week en mooi producentenfoto’s zijn hier terug te vinden en te downloaden via de website van Max Havelaar. Goed te gebruiken tijdens de Fairtrade Week op facebook en nieuwsberichten. In de slideshow hieronder een aantal voorbeeld beeldmaterialen die ingezet kunnen worden tijdens de Fairtrade Week.

Deze Fairtrade Week editie wederom:

  • radiocommercial op onder andere Skyradio, QMusic en Radio538
  • huis aan huis folder (2 miljoen huishoudens) met aanbiedingen van supermarkten en wereldwinkelsEen pakketje met huis-aan-huis-folders met aanbiedingen van supermarkten en wereldwinkels zijn voor kernteams te bestellen via info@maxhavelaar.nl. Leuk om uit te delen op een markt of evenement. Vlak voor de start van de Fairtrade Week kunnen jullie de folders dan verwachten.

Heb je zelf nog leuke tips & trucs of ideeën welke aansluiten bij het thema? Laat het ons vooral weten!

Samen staan we op voor eerlijkheid! #standforfairness!

.