Fairtrade Week 5 tot en met 13 mei 2018

vlag

#Stand4fairness #fairtradegemeente

5 t/m 13 mei vond de eerste Fairtrade Week van het jaar plaats. Thema deze editie: stand4fairness. Fairtrade Gemeenten hebben volop leuke activiteiten en evenementen georganiseerd. Favoriet is een kraam tijdens een evenement maar er zijn ook weer ontzettend veel originele activiteiten georganiseerd zoals een kleurplatenwedstrijd, wandeling langs fairtrade hotspots, uitdelen van fairtrade bananen tijdens de avond4daagse en een samenwerking met de lokale voedselbank.

Een speciale vermelding voor het initiatief in Houten: daar werd de Fairtrade Week afgesloten met sap trappen voor moeders. Een samenwerking van Faitrade Gemeente Houten met de wereldwinkel en de Albert Heijn om mensen bewust te laten worden van fairtrade producten. Kinderen konden hun eigen smoothie voor moederdag bij elkaar fietsen om zo aandacht te vragen voor eerlijke handel en eerlijke producten. Bekijk vooral het inspirerend youtube filmpje hieronder. Echt het kijken waard!

Winnende foto’s social media actie

Uiteraard viel er ook iets te winnen! De vijf leukste, vrolijkste en origineelste foto’s zijn beloond met een eerlijk gemaakt shirt. De winnaars zijn inmiddels op de hoogte. Hieronder de winnende foto’s.

Impressie Fairtrade Week

Enquete Fairtrade Week

Om te bepalen hoeveel impact Fairtrade Gemeenten hebben behaald ontvingen jullie een kort onderzoekje met een aantal vragen. Het document met een totaaloverzicht van de ingevulde enquetes is hier terug te lezen.