Duurzaam ondernemen op de agenda

Icoon_6_MVOFairtrade Gemeente Schiermonnikoog heeft een tip om duurzaamheid onder de aandacht te brengen bij ondernemers. Het geeft jullie inzicht hoever ondernemers zijn en welke stappen zij nog kunnen zetten.
Het moedigt bedrijven en ondernemingen aan om in hun dagelijks werk te denken aan het milieu. Er is een korte “check-lijst” (zie bijlage) samengesteld. Deze lijst (aangepast aan de lokale situatie) met duurzame activiteiten kan aan de bedrijven in de gemeente gestuurd worden. De resultaten bieden veel informatie. Enerzijds kun je zien bij welke bedrijven het maatschappelijk ondernemen al handen en voeten krijgt. Wellicht kun je op die plek snel resultaat boeken. Anderzijds levert het ook algemene informatie op die je kunt gebruiken om het onderwerp “maatschappelijk verantwoord ondernemen” te bespreken met de ondernemers in jouw gemeente.