Commissie Titeltoekenning zoekt nieuwe kracht

De commissie titeltoekenning is een commissie die kernteams van Fairtrade Gemeenten kunnen inschakelen als een instantie/organisatie zoals een kerk of school in hun gemeente in aanmerking komt voor een eigen fairtrade titel. Ook kunnen deze instanties/organisaties actief in gemeenten die nog niet fairtrade zijn deze commissie inschakelen voor een onafhankelijke beoordeling.

Rol van de commissie titeltoekenning

De werkzaamheden bestaan uit het dagelijks checken van de mail, het administratief verwerken van gegevens en titels en uiteraard het beoordelen van de titelaanvragen in samenspraak met Piet Kroft en Pieter Arts (commissieleden).

De belangrijkste taken van de commissie titeltoekenning bestaan uit:

• Beoordelen van titelaanvragen van scholen, kerken, hogescholen, universiteiten en restaurants uit gemeenten waar geen werkgroep Fairtrade Gemeente actief is of waar de werkgroep zelf de titelaanvragen niet kan of wil beoordelen
  • Helpdeskfunctie (per e-mail: commissie@fairtradegemeenten.nl) voor scholen, kerken, hogescholen, universiteiten en restaurants uit gemeenten waar geen werkgroep Fairtrade Gemeente actief is of waar de werkgroep zelf de titelaanvragen niet kan of wil beoordelen
  • Helpdeskfunctie (per e-mail: commissie@fairtradegemeenten.nl) voor werkgroepen Fairtrade Gemeenten die vragen hebben over een subcampagnes of een titelaanvraag van scholen, kerken, hogescholen, universiteiten of restaurants

Een functie binnen de commissie titeltoekenning is vrijwillig, er staat geen vergoeding tegenover. Wel kunnen de commissieleden gemaakte reiskosten declareren.

Interesse?

Interesse om samen met Piet en Pieter titels toe te kennen aan organisaties? Of wil je meer informatie (bijv. een gedetailleerde werkbeschrijving), mail dan naar info@fairtradegemeenten.nl.