.

's-Gravenhage

Sinds 24 oktober 2015 mag Den Haag, Internationale stad van vrede en recht, zich ook Fairtrade Gemeente noemen.

Een team van enthousiaste vrijwilligers, de werkgroep Fairtrade Den Haag, zet zich in voor het behoud van de titel, met personele en financiële steun van de gemeente. De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld met de inkoop van fairtrade producten en heeft de titel “Fairtrade Gemeente” zichtbaar gemaakt op alle stadsdeelkantoren, stadsboerderijen en leslokalen in Den Haag.

Het afgelopen jaar is de werkgroep Fairtrade Den Haag aan de slag gegaan met een aantal uitdagingen van de jury. Vorig jaar lag voornamelijk de nadruk op het spotten van fairtrade producten in de stad bij winkels, horeca, bedrijven, organisaties en instellingen. Dit jaar lag de focus op het onder de aandacht brengen van fairtrade op vele evenementen en activiteiten in de stad zoals de Royal Christmas Fair in 2015 i.s.m. ROC, Haagse Energiebeurs, Movies that matter en Earth Day. In de Centrale Bibliotheek is een loket van Duurzaam Den Haag geopend met permanente aandacht voor Fairtrade Gemeente

In oktober heeft de werkgroep samen met een aantal andere partners eerlijke mode in Den Haag onder de aandacht gebracht met diverse activiteiten zoals lingeriepasavond, een debat en rondleidingen langs eerlijke modewinkels.

Onder de verschillende tabs op deze website kun je zien wat Den Haag op deze punten heeft gedaan en wat de stand van zaken is.

Wil jij meehelpen bij het vinden van bedrijven en organisaties die fairtrade gebruiken of ken je bedrijven of organisaties die Fairtrade producten verkopen resp. gebruiken? Of heb je leuke ideeën om fairtrade in Den Haag nog meer op de kaart te zetten? Laat het ons weten via fairtrade@duurzaamdenhaag.nl

Neem contact op
.